Bor, szőlő Leányfalun – Helytörténeti kiállítás 2019. június 1-től


A kiállítás szeretne emléket állítani annak korszaknak, mikor Leányfalun a szőlőtermesztés és a bor kultúra meghatározó szerepet játszott a mindennapi életben. Életképek, dokumentumok, korhű borászati kiállítási tárgyak, fotók és különleges borok adják keretét ünnepünknek.

A kiállítási anyag megjeleníti kapcsolatunkat Pócsmegyerrel is – mely település nélkül Leányfalu sem lenne az, ami most lehet – , helyi pincéket és azok elhelyezkedését a Duna-part menti dűlőkön. Az itt élt alkotók, írók, költők borról megfogalmazott gondolatai, versei is fölvillannak a kiállítótérben.


Külön megtiszteltetés, hogy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet elfogadta meghívásunkat a rendezvényre és támogatásával, szakmai jelenlétével erősíti bennünk azt a biztos érzést, hogy Magyarországon a honfoglalás óta szoros kapcsolatot ápolunk a szőlő és a bor kultúrával. Az Apátsági Pincészet múzeumunk támogatására fölajánlott árverésre egy Pannonhalmi Infusio Magnum 2016 -os csúcsbort díszdobozban. A 17 órakor kezdődő árverésen kerül eladásra e tétel, melynek bevételét a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumtól kapott Petrof zongora karbantartására szeretnénk fordítani.

Az ünnepséget finom falatok és kortyok teszik feledhetetlenné.

17 óra – Borárverés Kováts Kristóf, az Aba-Novák Galéria vezetőjének szakértő közreműködésével.

A hangulatot Waszlavik László, ezerarcú zenész muzsikája pezsdíti.

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL!

forrás: mapire.eu